Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe auto :D

DJ.GROM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym tu zapytać się innych może ktoś miał do czynienie z BMW 318 lub 318i.

Jest to autko które chce kupić w tym lub następnym tygodniu , przeglądałem już forum BMW i inne tym podobne każdy ma różne opinie na temat tego modelu więc i tu chciałbym się czegoś o tym dowiedzieć jeżeli ktoś takie posiada lub posiadał albo może wie co nieco o nim .

Oraz czy innym się podoba i co sądzą o ludziach w BMW tej serii :D chodzi mi o rocznik 97+ w kolorze czerwonym z zaokrąglonym przodem ^^

Proszę o wypowiedź i opinie :D Pozdrawiam .

Opublikowano

Kolega ma z sinikiem 2.5 litra + jakiś czip ok 200 KM + wycięte katy.Chodzi jak burza :D

Jedyne z czym miał problemy to rozpadł Mu się tylni most ,ale to raczej jego wina bo jeździ jak pojebany i za duże przeciążenia jak na seryjny most :D

Czerwone BMW dupy nie urywa.Te samochody jedynie fajnie wyglądania w czarnym kolorze lub jakiś granat.

Opublikowano

Podoba mi się w czarnym lakierze, auta ogólnie okej, mają duże spalanie pewnie +8l ale jest już czym pojeździć.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Właśnie oglądałem taką z 215Km w sekwencji robioną w holandi czyli jedna z lepszych :D Właśnie że podobno te mostki tylenie awaryjne są jak i zawieszenie ale nie jestem pewien :D a co do koloru czarny też fajny ale jednak jak powiedziałeś dupy nie urywa a czerwona i do tego ładny alus :D

Opublikowano

Rozmawialem ostatnio z wujkiem o takich samochodach, mówił, że dużo palą, więc nie poleca takich.

btw. opel forever

Ludzie którzy chcą oszczędzać nie kupują takich samochodów.Opel bokiem nie będzie latać ;)

Właśnie oglądałem taką z 215Km w sekwencji robioną w holandi czyli jedna z lepszych :D Właśnie że podobno te mostki tylenie awaryjne są jak i zawieszenie ale nie jestem pewien :D a co do koloru czarny też fajny ale jednak jak powiedziałeś dupy nie urywa a czerwona i do tego ładny alus :D

No na seryjnym zawieszeniu to też długo nie będzie latać .Trzeba sportowe ;)

Opublikowano

Jezdziłem 2 miesiace 325 td i nie polecam ,drogo ,drogo ,drogo i jeszcze raz drogo.

Tak jak glinka wspomnial mosty w betach to katorga tak samo jak wkurwiajace sprzegło i problemy z wydechami.:)

@juz wolalbym wiasc odlorzyc i wziasc jakiegos hyundaia coupe albo merca w124(polecam)

Pasjonat
Opublikowano

318i ma mój kuzyn ;) fajne autko ale duzo kosztują części bo sprzegło wymieniał czy coś tam też duzo zapłacił ;p odradzam ci wszystkie rodzaje Bmw bo są drogie w naprawie a co pochwile sie coś pieprzy radziłbym ci popatrzeć na audi najlepiej na A4

Opublikowano

Nie liczmy sie z spalaniem ^^ ja che mieć frajdę z jazdy mały drift ^^ i ogólnie chodzi o lans ^^ z tego co wiem spalanie takiej Beci w gazie sekwencja nie przekracza 10-11l przy dość agresywnej jeździe wiadomo mniejsza moc ale nie do końca ^^ a co z częściami właśnie tu jest ten problem :( jedni mówią że autko takie kosztuje że drogie części a drugi mówi że nie jest to koszmar :) kolega co wspomniał o pieprzeniu się części może wiesz jakie podzespoły się najczęściej tyrają ??

Była tu też mowa o Audi A4 ja wiem ładne autko ale co z tego teraz takich jest dużo na drodze a żeby zrobić je ładnie i żeby był szał trzeba dać ponad 15 tysi a mój budżet zamyka się w 10 :D no i fakt że dużo starszych osób jeździ A4 no i napęd na przód a do Quatro części są 2x droższe niż do normalnej wersji więc wiesz :D a może inne propozycje aut :D jakieś ładne autko które rzuca się w oczy i ma trochę mocy i sportowego zapału no i części i długowieczność :D

Opublikowano

Nie liczmy sie z spalaniem ^^ ja che mieć frajdę z jazdy mały drift ^^ i ogólnie chodzi o lans ^^ z tego co wiem spalanie takiej Beci w gazie sekwencja nie przekracza 10-11l przy dość agresywnej jeździe wiadomo mniejsza moc ale nie do końca ^^ a co z częściami właśnie tu jest ten problem :( jedni mówią że autko takie kosztuje że drogie części a drugi mówi że nie jest to koszmar :) kolega co wspomniał o pieprzeniu się części może wiesz jakie podzespoły się najczęściej tyrają ??

Była tu też mowa o Audi A4 ja wiem ładne autko ale co z tego teraz takich jest dużo na drodze a żeby zrobić je ładnie i żeby był szał trzeba dać ponad 15 tysi a mój budżet zamyka się w 10 :D no i fakt że dużo starszych osób jeździ A4 no i napęd na przód a do Quatro części są 2x droższe niż do normalnej wersji więc wiesz :D a może inne propozycje aut :D jakieś ładne autko które rzuca się w oczy i ma trochę mocy i sportowego zapału no i części i długowieczność :D

Taka uwaga ode mnie ,jesli myslisz ze odrazu ogarniesz naped na tył to masz moje uszanowanie ,jak ja w zime usiadłem w bete to kazdy zakret mimowolnie wypadałem chcac nie chcac.

Opublikowano

Wiadomo BMA fajna, dobrze wygląda i ma dużo mocy, jednak strasznie dużo kasy musisz w nią wpakować aby o nią dbać.

Wygląda świetnie, ale czerwony kolor to nie za bardzo. :P

Opublikowano

Taka uwaga ode mnie ,jesli myslisz ze odrazu ogarniesz naped na tył to masz moje uszanowanie ,jak ja w zime usiadłem w bete to kazdy zakret mimowolnie wypadałem chcac nie chcac.

Pare dni ciotki bejca pojezdzilem w zime i cala filozofia, moze idealnie mi to nie wychodzi ale nie na kazdym zakrecie wypadalem. Cala filozofia w pedale gazu i tyle + strzal ze sprzegla.

Ciotka nie narzeka na koszty, podstawowe, zawieszenie w sensie wachacze, jakies tuleje, hamulce itp itd. Nic grubszego sie nie dzieje z autkiem a smiga juz pare ladnych lat

Opublikowano

Doświadczenie nie wielkie ale mam z napędami na tył :D jeździło się parę razy dlatego właśnie chce BECIE :D Mercedesy mi się nie podobają od zawsze mam taki zły pkt widzenia na te auta ...

Masz tutaj pare aut ;)

-Peugeot 208 (nowszy)

-Opel Vectra C

-Ford Galaxy

-Cadillac STS (9k)

-Fiat Grande Punto Abarth Super (tez 9k)

-Honda Prelude (fajne autko)

Polecam gorąco ;D

Jedyne autko z tej listy to opel vectra C od rocznika 2004 w górę a reszta modeli eee jak by to powiedzieć wolał bym się nimi ogolić :D
Jeszcze 1 sensownym autkiem jest tak jak już wspomniałem Audi A4 a ostatnio nawet widziałem ładną Audi 80 tylko ten rocznik mnie odstrasza.

Na ten moment jeżdżę autkiem rodziców w sumie to ojca ale nie podoba mi się jazda w passacie i to w dodatku w kombi :(

Opublikowano

318i ma mój kuzyn ;) fajne autko ale duzo kosztują części bo sprzegło wymieniał czy coś tam też duzo zapłacił ;p odradzam ci wszystkie rodzaje Bmw bo są drogie w naprawie a co pochwile sie coś pieprzy radziłbym ci popatrzeć na audi najlepiej na A4

No to mu doradziłeś, mam a4 i wiem że to drogi samochód w utrzymaniu, za jego kasę to kupi z przed 99 roku może mu się trafi zadbane 1.8t i co z tego jak poniżej 9-10 z spalaniem nie zejdzie. Do tego dochodzi zawieszenie wielowachaczowe które trzyma się może i dobrze ale drogie w uj. Za ogarnięty komplet na 100 tyś km trzeba dać z tysiąc złoty.

Up 80-tka a a4 to co innego, Vetrca C za 10 tyś ty nas chyba w wała walisz skoro nawet nie sprawdziłeś po ile chodzą, a ciemnota poleca jak dobrze wiedzą że masz tylko 10 tyś.

Weź "peżo 406 kupe" silnik 2.0 136km

Ewentualnie jak idziesz w audi to tylko i wyłącznie 1.8T do 3 tyś obrotów spalanie na poziomie normalnej 1.8

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...